Food & Spice Adventure

Количка

 x 
Количката е празна

Търси в магазина

Food & Spice Adventure е нова компания, която иска да предложи едно вълнуващо приключение в безкрайния свят на храните и подправките. Нашият фокус е върху храни и подправки, които са специфични и уникални за различните страни и региони в света. Всяка страна има храна или подправка, която предизвиква директна асоциация с нея или е синоним на нейното име, символизирайки нейният специфичен климат, традиция и култура. Индентичността на страната може често да се характеризира с известна нейна храна или подправка. Кърито е Индия. Паелята е Испания и така нататък.


В търсенето на по-богат и по-вълнуващ вкус, смесвайки различни етнически храни и подправки, кулинарният фюжън спомага да се оживи ястието. Това е едно от по-приемливите лица на глобализацията където традиционни храни и подправки на една общност стават лесно достъпни за друга общност. Това е и случая с растящия брой градове с многообразна култура и мултиетнически общности. Ние ще се опитаме да направим, така че Вие да бъдете информирани своевременно за новите  тенденции и представяния на кулинарния фюжън.
Има и отделни храни и подправки, които са неизвестни и са незаслужено подценявани или са известни само на затворен професионален кръг. А някои от тях просто са забравени. Нашата мисия е да ги извадим на преден план и да ги направим разпознаваеми за широкия кръг публика.
Диви или култивирани? Изберете сами докато ние правим дивото отново достъпно.
Също така смятаме, че има ясен тренд към преоткриване на древни храни които са били популярни сред местното население. Докато те изникват отново разкривайки диетични и хранителни ползи съответстващи на модерното градско търсене на натурални и пълноценни храни, тяхната  популярност бързо разсте. Няма нищо странно в това привличане тъй като тези забравени храни  са служили като  основна храна на тяхното коренно население от векове преди да изпаднат в кулинарно забвение.


Ние изследваме двете преплитащи се роли на храните и подправките като вкусов феномен и лечебен източник. Здравето е  пряк резултат от определена диета и навици на хранене. Разнообразната, оригинална и пълноценна храна е естествената пътека към доброто здраве. Ние вярваме, че храната не трябва да бъде само здравословна, но и удоволствие. Не е нужно да преследвате здравето чрез скучни и безвкусни храни. Когато изпитвате удоволствие от храната Вие си създавате позитивна позиция и перспектива към живота. Това може би е и обяснението за нарастващата популярност на средиземноморска кухня, като вкусна и същевременно здравословна, ясно доказваща ползата си с дългата продължителност на живот на местното население.
Ние искаме да споделим с Вас познаният си и нашия опит, да разкажем историята зад всеки продукт, да Ви съветваме как да оцените качеството и да избегнете измамите. Ние привестваме свободната размяна на информация, идеи и рецепти. Ние ще Ви информираме текущо за кулинарни събития,фестивали ,новини и всякакакви любопитни факти от безкрайно интересния кулинарен свят.
Като нова компания нашата продуктова гама е малка, но грижливо подбрана. Ние ще вървим стъпка по стъпка за да Ви донесем повече разнообразие.  Нашият принцип е да отделяме достатъчно време  за избор на всеки продукт така че да можем да застанем на 100% зад него. Предлаганите от нас продукти са сертифицирани задължително от национални и международни органи за качество,произход и устойчиво развитие.Някои от тях са носители на местни и международни награди в съответната кулинарна категория. В края на краищата е по-добре да Ви предложим няколко ценни и смислени избора отколкото безкрайна линия от стандартни, обикновени и посредствени продукти за избор предлагани  масово от хипермаркетите.


Избери качеството пред количеството!


Copyright © 2014. Food and Spice All Rights Reserved.